Super concurs de manuscrise pentru tinerii poeți nedebutanți!

Cea mai bună veste din primăvara aceasta e că o să desfășurăm la editura noastră un super concurs de manuscrise! Cine se înscrie și câștigă poate să-și vadă visul cu ochii: și anume, să aibă prima carte ieșită din tipar și inclusă printre titlurile noastre din portofoliu și de pe librăria noastră: Prăvălia de după

Din februarie anul acesta, vom derula proiectul „Vrei să ai o carte ieșită din tipar?”, destinat tinerilor poeți autohtoni și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Una dintre dorințele noastre, încă de la înființare, din 2017, este să liberalizăm piața editorială: să dăm mai multă putere (de decizie) autorilor, pentru că opera e în primul rând a lor.

Am făcut toate eforturile pentru acest lucru până acum și continuăm pe aceeași direcție strategică, iar proiectul „Vrei să ai o carte ieșită din tipar?” este unul dintre cele mai importante demersuri ale noastre de până acum, fiindcă este menit să le aducă participanților și tuturor celor ce ne urmăresc o foarte mare parte din know how-ul nostru, din bucătăria editorială unde facem cărți atât de frumoase. 

 

Cui se adresează proiectul?

 

Concursul de manuscrise începe pe 15 februarie 2022 și se va încheia pe 30 aprilie 2022. Condițiile de participare sunt următoarele:

  1. să ai între 15 și 35 de ani;
  2. să fii nedebutant, adică să nu ai nicio carte publicată până acum;
  3. să ai un manuscris complet de poezie.

Dacă împlinești toate aceste condiții, atunci așteptăm manuscrisul tău împreună cu o scurtă biografie pe adresa de e-mail: hello[at]carteadedupa.ro, până pe 30 aprilie 2022. La subiect te rugăm să menționezi: „Vreau să am o carte ieșită din tipar!”

 

Ce format va avea proiectul?

 

În linii mari, acesta cuprinde trei etape.

Etapa 1 constă într-o serie de cinci workshopuri editoriale. După primirea tuturor manuscriselor pe e-mail, juriul nostru specializat le va selecta pe cele mai bune 10 și îi vom invita pe autori să participe la o serie de workshopuri online, ținute de echipa editorială care ne-a făcut toate cărțile până acum. 

Workshopurile vor fi în număr de cinci și vor avea următoarea tematică: primul e de redactare; al doilea – de grafică și design; al treilea – de marketing și promovare; al patrulea – de  tipar și producție; al cincilea – de distribuție și vânzare. Acestea le vor furniza autorilor participanți tot know how-ul în baza căruia fiecare să-și poată dezvolta ulterior, fiecare, un proiect de carte și de marketing pentru propriul manuscris admis în competiție. 

 

 

Etapa 2 va consta într-un concurs de proiecte de carte. Toate proiectele de carte dezvoltate de cei 10 autori, după participarea la workshopuri, vor intra într-o nouă jurizare, în urma căreia va fi ales cel mai bun dintre ele. 

Etapa 3 este una de premiere. Cel mai bun proiect de carte va vedea lumina tiparului la editura noastră, transformându-se în volumul de debut al autorului câștigător. Din operele celorlalți autori participanți la workshopuri vom face o selecție de poezii care vor fi cuprinse într-o  antologie ce se va numi Unpublished și pe care o vom distribui în rândul altor editori de pe piața românească de carte, pentru a facilita vizibilitatea și publicarea celor nouă autori remanenți.

 

Partenerii noștri de proiect

 

Nu suntem singuri în demersul nostru, iar asta ne ajută să facem lucrurile chiar mai bine. Prietenii noștri sunt: Observator cultural, Fundația ELOC, B-Critic, Zile și nopți. Și, așa cum am zis la început, proiectul „Vrei să ai o carte ieșită din tipar?” este co-finanțat de AFCN. 

Iată deci ce premise extraordinare avem pentru a scoate o carte extrem de frumoasă, de valoroasă și de memorabilă! Așa că vă invităm să trimiteți cât mai multe dintre manuscrisele voastre bune pe adresa redacției, și noi promitem să vă dăruim înapoi o carte cu adevărat… ieșită din tipar!

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi vești despre mersul proiectului, urmărește-ne pe Facebook sau pe Instagram.