„Primele 5 pagini”: concurs literar cu premii

E a doua primăvară la rând în care începem anotimpul cu un concurs pentru scriitori care au opere nepublicate. Pare un obicei frumos și ne-ar plăcea să ne ținem de el cât mai multe anotimpuri de-acum încolo. Nu putem face însă asta fără ajutorul vostru. Fără textele voastre, ale celor care scrieți.

Dacă ești scriitor, ai peste 18 ani și ai un manuscris din care nu ai publicat nimic niciunde în mod oficial, atunci concursul nostru e pentru tine! Contra unei taxe de participare de numai 90 RON, poți câștiga un proces complet de publicare în valoare de 1000 de euro și-ți poți vedea manuscrisul tipărit și pus la vânzare pe rafturile librăriilor. Ne ocupăm noi de tot, tu nu trebuie decât să înscrii în concurs primele 5 pagini dintr-un manuscris nepublicat.

Pentru înscriere, completează formularul de mai jos și achită taxa de participare de 90 de RON prin intermediul ultimei rubrici a acestuia. Găsești mai multe detalii despre cerințe și premii imediat în continuarea formularului.

 

 

Cum participi și când?

 

Înscrierea în concurs se face prin achitarea unei taxe de participare în valoare de 90 RON. Toate taxele achitate de participanți vor fi cumulate și folosite pentru a face posibilă oferirea premiilor pentru locurile I, II și III, precum și pentru organizarea logistică a concursului.

Concursul literar începe miercuri, 1 martie 2023, și se termină luni, 15 mai 2023. Trimite-ne primele cinci pagini din manuscrisului tău nepublicat, fie că e de poezie, de proză sau de alt tip. Documentele trimise trebuie redactate (dactilografiate) în limba română. Toate documentele primite vor fi listate cu numele lor și anunțate public pe site-ul www.carteadedupa.ro pe 16 mai 2023, după finalizarea înscrierilor în concurs.

Fii curajos și ai încredere în talentul tău. Trimite-ne manuscrise ieșite din tipare, ne topim după ele!

 

Ce câștigi?

 

Vom desemna un singur câștigător pentru marele premiu ce va presupune:

  • un proces complet de publicare în valoare de 1000 de euro, în urma căruia manuscrisul câștigător va fi transformat într-o carte publicată în tiraj de 50 de exemplare;
  • o sesiune de consultanță de 2h pentru întocmirea unei strategii de marketing pentru cartea câștigătoare publicată;
  • un voucher de 75 RON pentru a fi cheltuit pe www.pravaliadedupa.ro.

 

 

Vom desemna câte un câștigător și pentru premiile II și III, precum și două mențiuni de onoare. Câștigătorii de pe locurile II și III vor beneficia de o sesiune de consultanță de publicare cu durata de 1h, facilitată de managementul Editurii Cartea de după, din care vor învăța cum să-și construiască un proiect de carte.

Premiile nu sunt transferabile și nici răscumpărabile, spre a fi înlocuite.

 

Condiții de eligibilitate

 

Premiul pentru „Primele 5 pagini” se adresează scriitorilor de peste 18 ani. Fișierul trimis trebuie să fie în întregime creația ta și să nu fi fost niciodată publicat, în niciun format. De asemenea, dacă manuscrisul din care extragi cele 5 pagini nu este încă finalizat, e necesar să fie gata până la data anunțării câștigătorului: 31 mai 2023. În caz contrar, premierea va fi decalată și premiul I va fi acordat ocupantului de pe locul II.

Poți înscrie în concurs oricâte fragmente dorești, din mai multe manuscrise. Pentru fiecare fragment înscris, trebuie să completezi un nou formular și să plătești o nouă taxă de participare. De exemplu, dacă ai 3 manuscrise la sertar, poți trimite câte un extras de cinci pagini din fiecare dintre ele. Pentru fiecare fișier înscris în concurs completezi formularul din nou și plătești o nouă taxă.

Nu trimite mai multe copii ale aceluiași document! Nu poți participa dacă ești reprezentat de un agent literar. Dar poți participa dacă ai fost reprezentat în trecut de un agent literar, și în prezent nu mai ești. Nu poți să te înscrii în concurs dacă ești rudă sau ai o relație personală cu un membru al consiliului director de la Cartea de după sau cu membrii juriului.

 

Cum te înscrii?

 

Acceptăm doar fișiere word sau pdf. Fișierul trebuie să conțină primele 5 pagini din manuscris și trebuie să fie dactilografiat în limba română, cu interlinie de două puncte, font Times New Roman de 12. Paginile trebuie să fie numerotate. Acceptăm doar fișiere de max. 5 pagini. Nu acceptăm fișiere mai mari de 5 pagini și nici mai mari de 1500 (o mie cinci sute) de cuvinte: cu alte cuvinte, un fișier care are sub 1500 de cuvinte, dar peste 5 pagini nu va fi acceptat; iar un fișier care are mai puțin de 5 pagini, dar peste 1500 de cuvinte nu va fi acceptat. 

Titlul manuscrisului tău trebuie să apară în antetul sau în subsolul fișierului, pe fiecare pagină a acestuia. Numele autorului nu trebuie să apară niciunde în document! Jurizarea se va face anonim: în document nu trebuie să figureze niciun fel de date de identificare. Fișierul trebuie salvat cu numele manuscrisului, de ex.: RomanulAdolescentuluiMiop.doc sau RomanulAdolescentuluiMiop.pdf. Orice fișier care conține date de identificare sau care nu respectă opțiunile de formatare și regulile de mai sus va fi automat descalificat din concurs! Anunțarea câștigătorilor se va face pe 31 mai 2023. Regulamentul complet poate fi consultat dând click AICI. Îți urăm mult succes!